Jelenie stehno s farebným korením, červenou cibuľkou a provensálskym cesnakom Appetit
Suroviny na 4 porcie:
- 800 g. jelenie stehno
- soľ
- 5 g. farebné korenie
- 30 g. provensálsky cesnak Appetit
- 110 g. červená cibuľa
- 1 dl. červené víno alibernet
- 400 g. hubový extrakt - vývar
- 5 g. čerstvé bylinky
- 150 g. paradajky
- 110 g. paprika
- 60 g. maslo
Postup:
Z masla a cibuľky si pripravíme tmavý základ do ktorého pridáme koreniny, provensálsky cesnak Appetit a pretlak z papriky a paradajok. Zalejeme vínom a necháme vyredukovať. Do hotovej redukcie pridáme zprudka opečené stehno, ktoré pod pokrívkou pomaly dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame hubovým vývarom.