Jelenie stehno s farebným korením, červenou cibuľkou a provensálskym cesnakom Appetit

Jelenie stehno s farebným korením, červenou cibuľkou a provensálskym cesnakom Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • 800 g. jelenie stehno
  • soľ
  • 5 g. farebné korenie
  • 30 g. provensálsky cesnak Appetit
  • 110 g. červená cibuľa
  • 1 dl. červené víno alibernet
  • 400 g. hubový extrakt - vývar
  • 5 g. čerstvé bylinky
  • 150 g. paradajky
  • 110 g. paprika
  • 60 g. maslo

Postup:

Z masla a cibuľky si pripravíme tmavý základ do ktorého pridáme koreniny, provensálsky cesnak Appetit a pretlak z papriky a paradajok. Zalejeme vínom a necháme vyredukovať. Do hotovej redukcie pridáme zprudka opečené stehno, ktoré pod pokrívkou pomaly dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame hubovým vývarom.