Zemiakový gratin s marinovanými kuriatkami v drvenom cesnaku Appetit

Zemiakový gratin s marinovanými kuriatkami v drvenom cesnaku Appetit

Suroviny na 4 porcie:

  • 400 g. varené zemiaky
  • 120 g. cibuľa
  • 60 g. tuk
  • 50 g. maslo
  • 200 g. čerstvé kuriatka
  • 150 g. čerstvá špargľa
  • soľ
  • korenie
  • 150 g. kyslá smotana
  • 3 ks. bielka
  • 40 g. drvený cesnak Appetit
  • 200 g. syr Gouda

Postup:

Na rozpálenom masle si orestujeme cibuľu. Potom pridáme kuriatka, ktoré sme spolu so špargľou parili asi 30 minút pri teplote 85 °C. Do základu pridáme drvený cesnak Appetit, soľ, korenie a všetko krátko orestujme. Hotovú zmes necháme odležať do druhého dňa. Do nádoby nalejeme biele víno, zredukujeme a pridáme hotovú zmes s kuriatkami a špargľou. Dochutíme soľou. Na takto pripravenú zmes servírujeme zemiakový gratin.