Zemiakový gratin s marinovanými kuriatkami v drvenom cesnaku Appetit
Suroviny na 4 porcie:
- 400 g. varené zemiaky
- 120 g. cibuľa
- 60 g. tuk
- 50 g. maslo
- 200 g. čerstvé kuriatka
- 150 g. čerstvá špargľa
- soľ
- korenie
- 150 g. kyslá smotana
- 3 ks. bielka
- 40 g. drvený cesnak Appetit
- 200 g. syr Gouda
Postup:
Na rozpálenom masle si orestujeme cibuľu. Potom pridáme kuriatka, ktoré sme spolu so špargľou parili asi 30 minút pri teplote 85 °C. Do základu pridáme drvený cesnak Appetit, soľ, korenie a všetko krátko orestujme. Hotovú zmes necháme odležať do druhého dňa. Do nádoby nalejeme biele víno, zredukujeme a pridáme hotovú zmes s kuriatkami a špargľou. Dochutíme soľou. Na takto pripravenú zmes servírujeme zemiakový gratin.