ČIERNE ORECHY
O produkte
( ilustracne foto )
Podrobnejšie informácie
BIO Organické čierne orechy (hľuzové orechy)
Zázračná premena zelených orechov na čierne je zdĺhavá .Macerujú sa vo vode 14 dní ,kedy sa každý deň voda vymení za čistú .Sú vyrobené podľa starého rodinného receptu a vylepšené o tekutý karamel ,ktorý nahradil klasický cukrový sirup .
Čierne orechy boli v minulosti v našej domácnosti bežne na stole,rovnako ako olivy v Taliansku.
Čierne orechy sú veľmi obľúbenou špecialitou v gurmánskych reštauráciach po celom svete. Táto jemná pochúťka je ideálna k jedlám zo zveriny, hovädziemu tataráku, carpacciu, chutney. Konzumujú sa nakrájaním na tenké plátky.
„Čierne orechy“ sú často označované ako „hľúzovkové orechy“ a môžete si ich vychutnať podobne ako lanýžový orech jemným a veľmi špeciálnym spôsobom v kombinácii s vanilkovou zmrzlinou ,dezertmi alebo jednoducho vypražiť krátko na masle, či vychutnať si ich k syrom alebo ako jedlo v luxusnej kuchyni na šťavnatom hovädzom steaku či pečenom alebo grilovanom masku.
Čierne orechy sa dajú krájať na studené jedlá ako hľúzovky , ale môžu byť tiež teplé, kedy vyvinú svoju plnú arómu na jedle zo zveriny alebo mäsa. Táto prírodna špecialita potrebuje čas na dozretie.Najlepšie niekoľko mesiacov od dátumu výroby.Najkvalitnejšie ročníky sa skladujú až 15 rokov v sudoch až kým nemajú dokonalú chuť .Predávajú sa v malých pohároch v najlepších lahôdkárstvach na svete.
Zloženie: 50% čiernych orechov (zelené nezrelé vlašské orechy), tekutý karamel ( voda, skaramelizovaný biely repný cukor) korenie ( škorica ,klinček )
Orech (Juglans regia)
Starí gréci darovali bohom orechy a nazývali ich „Žaluď Jupiter“ v ich jazyku „Jovis glans“. Z tohto je odvodený latinský názov stromu orecha „Juglans regia“. Povýšenie „regia“ znamená kráľovské , preto si plody cenili ako dar boží, lebo pripomínajú svojím tvarom ľudský mozog a bohovia z Olympu im takto poskytli viac rozumu...